En snabb och enkel tacosalsa med smak som påminner om den klassiska från Santa Maria – perfekt till tacos, nachos eller som dip. Den kokas snabbt ihop med billiga basvaror.
Ingridienser
Krossade tomater -
2
dl
(200
g)
Tomatpuré -
1
msk
(17
g)
Gul lök -
0.5
st
(50
g)
- (Finhackad)
Vitlök -
1
klyfta
(5
g)
- (Pressad eller riven)
Vinäger -
1
msk
(15
g)
- (Äppelcider eller annan mild vinäger)
Socker -
1
tsk
(4
g)
Spiskummin -
0.5
tsk
(1
g)
Paprikapulver -
0.5
tsk
(1
g)
- (Rökt eller vanlig)
Chiliflakes -
0.5
tsk
(0.5
g)
Salt -
0.5
tsk
(3
g)
Olja -
1
msk
(10
g)
Instruktioner
Steg 1
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök på medelvärme tills mjuka.
Steg 2
Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa någon minut.
Steg 3
Häll i krossade tomater, vinäger och socker. Låt småkoka utan lock i ca 10–15 minuter tills salsan tjocknat.
Steg 4
Mixa slät med stavmixer om du vill ha samma konsistens som butikssalsa.
Steg 5
Smaka av med salt och eventuellt mer chili. Låt svalna.
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.