Kikärtsbiffar med vitlök och persilja
Av Joakim Lindqvist
Uppdaterad May 2, 2025
35 minuter totalt
(15 minuter förberedelse, 20 minuter tillagning)
Ca 28kr i råvarukostnad

Krispiga biffar med kikärtor, persilja och vitlök – enkla att laga och perfekta att servera med ris, potatis eller i pitabröd med en klick yoghurt.

Ingridienser
Kikärtor - 
dl 
(240
 g)
 - (Väl avrunna)
Gul lök - 
st 
(100
 g)
 - (Finhackad)
Vitlök - 
klyfta 
(5
 g)
 - (Pressad)
Persilja - 
dl 
(20
 g)
 - (Färsk, hackad)
Ägg - 
st 
(60
 g)
Ströbröd - 
dl 
(50
 g)
Salt - 
dl 
(5
 g)
Olja - 
msk 
(26
 g)
Instruktioner
Steg 1
Mixa kikärtorna i en matberedare eller med stavmixer tills de är grovt mosade (inte helt släta).
Steg 2
Tillsätt lök, vitlök, persilja, ägg, ströbröd och salt. Blanda ordentligt till en formbar smet. Låt stå 5–10 minuter.
Steg 3
Forma biffar (ca 8 st). Hetta upp oljan i en stekpanna.
Steg 4
Stek biffarna på medelvärme ca 4–5 minuter per sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Steg 5
Servera direkt – gärna med en yoghurtsås och sallad eller i bröd.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.
© 2025 budgetrecept.se | Användarvillkor | Integritetspolicy | Redigera Inställningar