Tabbouleh är en libanesisk persiljesallad där persiljan spelar huvudrollen – inte bara som garnityr utan som bas. Den är fräsch, citronig och funkar lika bra som lunch, tillbehör eller i matlådan.
Ingridienser
Persilja -
100
g
- (Färsk finhackad)
Tomat -
375
g
- (Tärnad)
Bulgur -
100
g
- (Ej kokt, blötläggs i citron)
Citronsaft -
1.5
st
Olja -
60
g
- (Olivolja)
Mynta -
15
g
- (Finhackad, valfritt men klassiskt)
Salladslök -
3
st
(45
g)
- (Finhackad)
Salt -
1.5
tsk
(7.5
g)
Svartpeppar -
1.5
krm
(0.75
g)
Instruktioner
Steg 1
Pressa citronerna och häll saften över bulgurn i en skål. Låt dra i ca 20 minuter tills den mjuknat.
Steg 2
Finhacka under tiden persilja, mynta, salladslök och tomat.
Steg 3
När bulgurn mjuknat, blanda den med grönsakerna och örterna.
Steg 4
Tillsätt olivolja, salt och peppar. Blanda noga.
Steg 5
Servera direkt eller låt stå kallt en stund för att smakerna ska sätta sig.
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.