Maräng på kikärtsspad
Av Joakim Lindqvist
Uppdaterad May 3, 2025
1 timme och 10 minuter totalt
(10 minuter förberedelse, 1 timme tillagning)
Ca 10kr i råvarukostnad

Perfekt som topping eller till efterrätt! Budget recept med få ingredienser och låg kostnad per portion. Passar även dig som vill undvika ägg.

Ingridienser
Kikärtsspad - 
dl 
(100
 g)
Socker - 
dl 
(90
 g)
Vaniljsocker - 
tsk 
(4
 g)
 - (Valfritt, för smak)
Citronsaft - 
tsk 
(5
 g)
 - (Hjälper till att stabilisera)
Instruktioner
Steg 1
Sätt ugnen på 100°C (varmluft).
Steg 2
Vispa kikärtsspadet skummigt med elvisp
Steg 3
Tillsätt strösockret lite i taget under vispning.
Steg 4
Fortsätt vispa cirka 5 minuter eller tills du får en fast marängsmet.
Steg 5
Spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar.
Steg 6
Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.
Steg 7
Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.
© 2025 budgetrecept.se | Användarvillkor | Integritetspolicy | Redigera Inställningar