Chokladmousse på kikärtsspad
Av Joakim Lindqvist
Uppdaterad May 3, 2025
1 timme och 16 minuter totalt
(10 minuter förberedelse, 1 timme och 6 minuter tillagning)
Ca 25kr i råvarukostnad

Vegansk chokladmousse med aquafaba – ett lyxigt och luftigt budgetrecept utan ägg och grädde. Perfekt till efterrätt med få ingredienser.

Ingridienser
Choklad - 
75 
 - (Gärna minst 55 % kakao)
Kikärtsspad - 
120 
 - (Från en burk på 400 g, rumstempererat)
Choklad - 
10 
 - (Topping, hyvlad - valfritt)
Instruktioner
Steg 1
Smält chokladen och låt den svalna tills den är nära rumstemperatur men fortfarande rinnig.
Steg 2
Häll kikärtsspadet i en stor skål och vispa med elvisp på högsta hastighet i 6 minuter tills det blir ett fast, fluffigt skum.
Steg 3
Vänd försiktigt ner chokladen i skummet med en slickepott, lite i taget. Rör så lite som möjligt för att bevara luften.
Steg 4
Fördela i små glas eller skålar och ställ i kylen minst 1 timme.
Steg 5
Servera kall, gärna toppad med hyvlad choklad, citronmeliss eller ätbara blommor om du vill göra det extra fint.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.
© 2025 budgetrecept.se | Användarvillkor | Integritetspolicy | Redigera Inställningar