En klassisk tacokrydda inspirerad av Santa Marias smakprofil – fast billigare, utan socker eller e-nummer. Perfekt för tacos, fajitas eller som rub till kött.
Ingridienser
Paprikapulver -
2
msk
(14
g)
- (Rökt ger mer djup)
Spiskummin -
2
tsk
(4
g)
Lökpulver -
2
tsk
(6
g)
Vitlökspulver -
1
tsk
(3
g)
Chiliflakes -
1
tsk
(2
g)
Oregano (torkad) -
1
tsk
(1
g)
Salt -
1
tsk
(6
g)
Svartpeppar -
1
tsk
(2
g)
Socker -
0.5
tsk
(2
g)
MSG -
0.5
tsk
(2
g)
Instruktioner
Steg 1
Mät upp alla kryddor enligt receptet i en skål eller direkt i en burk med lock.
Steg 2
Rör om noggrant så att allt blandas jämnt.
Tips: För ett riktigt fint, jämnt pulver – mixa alla kryddor i en kaffekvarn, kryddkvarn eller liten mixer i 10–15 sekunder. Det liknar konsistensen på butiksköpt tacokrydda.
Steg 3
Förvara i en tät burk i rumstemperatur. Håller i minst 6 månader.
Steg 4
Använd hela satsen till 500 g färs tillsammans med 1 dl vatten.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.