Kikärtssallad med citron och persilja
Av Joakim Lindqvist
Uppdaterad May 2, 2025
10 minuter totalt
(10 minuter förberedelse, tillagning)
Ca 25kr i råvarukostnad

Fräsch kikärtssallad med citron och persilja – ett enkelt budgetrecept för vardagen. Perfekt som lunch, tillbehör eller lätt middag för under 15 kr per portion.

Ingridienser
Kikärtor - 
dl 
(250
 g)
Persilja - 
litet knippe 
(20
 g)
Citron - 
0.5 
st 
(60
 g)
 - (Saft och lite zest)
Röd lök - 
0.5 
st 
(40
 g)
 - (Finhackad)
Olja - 
msk 
(27
 g)
 - (Olivolja)
Salt - 
krm 
(3
 g)
Svartpeppar - 
krm 
Instruktioner
Steg 1
Skölj kikärtorna om du använder konserverade. Låt rinna av väl.
Steg 2
Hacka persilja och röd lök fint.
Steg 3
Riv lite citronskal och pressa ur saften från halva citronen.
Steg 4
Blanda kikärtor, lök, persilja, citronsaft, zest och olivolja i en skål.
Steg 5
Smaka av med salt och peppar.
Steg 6
Låt gärna stå 5–10 min innan servering för mer smak.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.
© 2025 budgetrecept.se | Användarvillkor | Integritetspolicy | Redigera Inställningar