Krispiga rostade kikärtor
Av Joakim Lindqvist
Uppdaterad May 2, 2025
30 minuter totalt
(5 minuter förberedelse, 25 minuter tillagning)
Ca 15kr i råvarukostnad

Perfekt som snacks eller topping på sallad. Enkla att laga och blir både nyttiga och billiga.

Ingridienser
Kikärtor - 
dl 
(330
 g)
 - (1 förpackning, avrunna)
Olja - 
msk 
(13
 g)
 - (Går att byta mot rapsolja)
Paprikapulver - 
tsk 
(2
 g)
 - (Rökt ger mer smak)
Vitlökspulver - 
0.5 
tsk 
(1
 g)
Salt - 
0.5 
tsk 
(3
 g)
Svartpeppar - 
krm 
(0.5
 g)
Instruktioner
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C (varmluft om du har).
Steg 2
Sila av kikärtorna (spara aquafaban om du behöver) och torka dem noggrant med hushållspapper.
Steg 3
Blanda kikärtorna med olivolja och kryddor i en skål.
Steg 4
Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.
Steg 5
Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter, skaka plåten efter halva tiden.
Steg 6
Låt svalna – de blir krispigare när de kallnar.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.
© 2025 budgetrecept.se | Användarvillkor | Integritetspolicy | Redigera Inställningar