Vegansk majonnäs på kikärtsspad – krämig, syrlig och perfekt till smörgåsar, pommes eller räkor. Den här franska bas-såsen är busenkel att vispa ihop hemma.
Ingridienser
Kikärtsspad -
5
msk
(75
g)
Dijon -
2
tsk
(10
g)
Vinäger -
1
msk
(15
g)
Salt -
1
tsk
(5
g)
Olja -
5
dl
(500
g)
Instruktioner
Steg 1
Lägg kikärtsspad, senap, vinäger, socker, salt och xantangummi i matberedaren. Ingredienserna kan vara kalla.
Steg 2
Kör i 1 minut – friktionsvärme värmer blandningen till rumstemperatur.
Steg 3
Starta maskinen igen och börja droppa i oljan långsamt – några droppar i taget i början
Steg 4
När majonnäsen börjar tjockna, öka till en tunn stråle tills all olja är tillsatt.
Steg 5
Mixa i ytterligare 10–15 sekunder tills du får en slät, fluffig majonnäs.
Steg 6
Smaka av och justera eventuellt med mer salt, vinäger eller citron.
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.