Persiljepesto – enkelt grundrecept baserat på 100 g persilja. Perfekt för att smaksätta pasta, potatis, sallad eller som såsbas. Lätt att dubbla eller halvera.
Ingridienser
Persilja -
100
g
- (Använd det du har oc)
Vitlök -
1
klyfta
Solrosfrö -
50
g
Olja -
115
g
- (T.ex. raps eller annan neutral olja)
Citronsaft -
25
g
Salt -
1
tsk
(5
g)
Instruktioner
Steg 1
Skölj och grovhacka persiljan, inklusive stjälkarna.
Steg 2
Lägg allt i en mixer eller matberedare: persilja, vitlök, solrosfrön, citronsaft och salt.
Steg 3
Mixa och häll i oljan i en tunn stråle tills peston är jämn.
Steg 4
Smaka av med mer salt eller citron vid behov.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Få de senaste budgetvänliga recepten, värdefulla tips och exklusiva erbjudanden.
Avsluta abonnemang eller kontakta oss när som helst. Se vår Integritetspolicy.
Om Oss
Målet med budgetrecept.se är prisvärd matlagning för alla. Hitta enkla recept som minskar matsvinn och kostnader. Få tips på middagar och smarta sätt att använda rester för att maximera det du har hemma.